ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Το ReGeneration Academy on Female IT Career pathways in partnership with INCO Academy - Work In Tech with support from Google.org αποτελεί μια ακόμη εξειδικευμένη Ακαδημία του ReGeneration που απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες γυναίκες με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την ένταξή τους σε οργανικές θέσεις εργασίας στον τομέα του IT και όχι μόνο.

Νέες πτυχιούχοι από όλες τις ακαδημαϊκές κατευθύνσεις, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια διευρυμένη hands-on εκπαίδευση βασικών εννοιών και αρχών στον τομέα του ΙΤ και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ένα συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης διάρκειας 163 ωρών, οι συμμετέχουσες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξειδικευμένη πιστοποίηση Google IT Support Professional Certificate μέσω της πλατφόρμας του Coursera. 


Παράλληλα, θα ενταχθούν σε ομάδες, οι οποίες θα παρακολουθήσουν ανακεφαλαιωτικά μαθήματα πάνω στις ενότητες που διδάσκονται μέσω του Coursera, με στόχο να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να λύσουν τυχόν απορίες και να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση του αντικειμένου. Τα ανακεφαλαιωτικά μαθήματα θα διαρκούν 2 ώρες και θα διεξάγονται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής ενότητας εντός ψηφιακής τάξης και με καθοδήγηση από καταξιωμένους εισηγητές της Code.Hub.


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα αναπτύξουν δεξιότητες που απαιτούνται για να διεκδικήσουν entry level ΙΤ θέσεις εργασίας και όχι μόνο. Οι δεξιότητες αυτές αποτελούν ισχυρά εργαλεία τόσο για την παροχή day-to-day customer support και troubleshooting όσο και για ένα μεγάλο εύρος θέσεων εργασίας σε ποικίλους τομείς. Στo πλαίσιo της εκπαίδευσης οι υποψήφιες θα εξοικειωθούν με την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου, την αποτελεσματική χρήση συστημάτων Linux, Domain Name Systems, Command-Line Interface και Binary Code etc.


Επιπλέον, αφού ολοκληρώσουν όλες τις ενότητες οι υποψήφιες θα λάβουν επιπλέον εκπαίδευση σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες προσφέροντας τους απαραίτητα εφόδια για την άμεση ένταξη τους στην αγορά εργασίας (π.χ. CV & LinkedIn Building, Communication skills, Presentation skills, Design Thinking, Growth Mindset).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 μήνες και τα μαθήματα μέσω Coursera πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα.


Περισσότερες πληροφορίες για την πιστοποίηση μπορείς να βρεις εδώ, ενώ για το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων από την Code.Hub μπορείς να επισκεφθείς την σελίδα εδώ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ; 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για νέες απόφοιτες από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό υπόβαθρο που επιθυμούν να αναπτύξουν IT skills, να εξερευνήσουν νέους κλάδους και να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στον τομέα που τους ενδιαφέρει. Ιδανικές υποψήφιες είναι νέες πτυχιούχοι που επιθυμούν να εφοδιαστούν με βασικές τεχνικές γνώσεις για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε θέσεις όπως help desk technician, systems analyst, support specialist, database administrator, IT technician, computer user specialist, καθώς και σε άλλες θέσεις που παρουσιάζουν έλλειμμα ταλέντου στην ελληνική αγορά.

Οι υποψήφιες θα συμμετέχουν σε hands-on projects, θα αποκτήσουν portfolio και θα λάβουν πιστοποίηση από τους εκπαιδευτικούς συνεργάτες του προγράμματος. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχουσες θα «χτίσουν» ένα ανταγωνιστικό προφίλ για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.


Με την προϋπόθεση της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του προγράμματος, το βιογραφικό των συμμετεχουσών θα είναι διαθέσιμο στις εταιρείες του δικτύου του ReGeneration μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας για διάστημα ενός έτους. 

POWERED BY INCO ACADEMY - WORK IN TECH

Το πρόγραμμα INCO Academy - Work in Tech είναι μέρος της αποστολής του INCO group να ενισχύσει την ισότητα στην αγορά εργασίας. 


Στόχος είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική σταθερότητα, εκπαιδεύοντας πάνω από 9.500 άτομα με άνιση πρόσβαση σε ευκαιρίες εργασίας σε 17 χώρες της Ευρώπης.

Στην INCO Academy, πιστεύουν ότι οι τοπικοί οργανισμοί είναι οι καλύτερα εξοπλισμένοι για να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι.


Η πανδημία COVID-19 επιτάχυνε την ψηφιοποίηση των κοινωνιών μας. Με 1 στις 5 επιχειρήσεις να αναζητούν ειδικούς πληροφορικής στην ΕΕ, η ανάγκη για αναβάθμιση δεξιοτήτων και εκ νέου κατάρτιση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.


Συνεργαζόμενη με οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, η ομάδα της INCO Academy στοχεύει στο σχηματισμό ενός συλλογικού κινήματος τόσο για τον πολλαπλασιασμό του κοινωνικού αντικτύπου όσο και για την δημιουργία «μονοπατιών» καριέρας για άτομα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

INCO Academy – Work In Tech with support from Google.org and CourseraΣε συνεργασία με το Google.org και το Coursera, το πρόγραμμα INCO Academy - Work in Tech, στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευομένων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην απασχόληση, παρέχοντάς τους μια πλήρως χρηματοδοτούμενη επαγγελματική πιστοποίηση και ένα σημείο εκκίνησης για μια καριέρα στον τομέα του ΙΤ.

Code.hub

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/ Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής και εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή τη δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πτυχιούχοι

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για νέες απόφοιτες πτυχιούχους οποιαδήποτε ελληνικής ή αλλοδαπής σχολής (ΑΕΙ / ΤΕΙ / ΙΕΚ)

Νέες

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές.

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει κατάλληλα υποψήφιες από οποιοδήποτε κλάδο για θέσεις εργασίας μεγάλης ζήτησης στον τομέα του ΙΤ, καθώς και σε άλλους κλάδους που παρουσιάζουν έλλειμμα ταλέντου στην ελληνική αγορά.Ολοκληρώνοντας το ReGeneration Academy on Female IT Career pathways in partnership with INCO Academy - Work in Tech with support from Google.org, οι υποψήφιες θα είναι έτοιμες να απορροφηθούν από εταιρείες ποικίλων κλάδων σε οργανικές θέσεις όπως:

  • Systems analyst
  • Support specialist
  • Database administrator
  • IT technician
  • Computer specialist
  • Διάφορες θέσεις που απαιτούν βασικά IT Skills

Oι finalists του προγράμματος θα είναι διαθέσιμες στη βάση του προγράμματος στην οποία έχουν πρόσβαση 1300 εταιρείες – μέλη του δικτύου του ReGeneration.


Ακόμη, θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν και σε άλλους τομείς που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, ανάλογα με την εμπειρία και το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο.