TI EINAI;

Το ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft είναι ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης βασικών αλλά και πιο προχωρημένων αρχών σχετικών με Big Data & Artificial Intelligence, και πιο συγκεκριμένα Data Science, Machine Learning και Artificial Intelligence για την ενσωμάτωση και χρήση τους σε Azure. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και τη Microsoft, με training partner την Code.Hub κι έχει συνολική διάρκεια 180 ωρών. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει προκαταρκτική εκπαίδευση δύο εβδομάδων με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft (self-pace, 60 ώρες) , στη συνέχεια 60 διδακτικές ώρες με εκπαιδευτές εντός ψηφιακής τάξης και τέλος post-training εξειδίκευση, δυο εβδομάδων (self-pace, 60 ώρες), με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα «ξεκλειδώσουν» σύγχρονες τεχνικές και νέα εργαλεία για τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος σε Azure, το «τρέξιμο» πειραμάτων, την εκπαίδευση, διαχείριση και το optimisation μοντέλων δεδομένων, αλλά και την χρήση τέτοιων μοντέλων στην παραγωγή. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν σε advanced θεματικές της επιστήμης των δεδομένων, αποκτώντας απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν hands-on γνώση στους ανωτέρω τομείς.

Έναρξη εκπαίδευσης 22 Φεβρουαρίου.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για απόφοιτους τμημάτων STEM, Computer Science & Software Engineering, αλλά και νέους επαγγελματίες που, παρόλο που συνήθως έχουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και αυτοπεποίθηση για το νέο data-driven εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Ιδανικοί υποψήφιοι για την παρακολούθηση του προγράμματος θα είναι οι λάτρεις των νέων τεχνολογιών που αξιοποιούν οι σύγχρονες, καινοτόμες επιχειρήσεις, και επιθυμούν να εξερευνήσουν και να μάθουν τις αμέτρητες δυνατότητες των τεχνολογιών αυτών, αλλά και γιατί τα data θεωρούνται το πιo ισχυρό asset στον κόσμο των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια μοναδική πρακτική εμπειρία χρησιμοποιώντας προηγμένες υπηρεσίες, τεχνολογίες και πλατφόρμες πάνω σε Advanced Analytics, Data Analysis, Machine Learning και Artificial Intelligence σε Microsoft Azure.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

POWERED BY MICROSOFT

Στην περίοδο που διανύουμε, μία από τις μεγάλες προκλήσεις της τεχνολογίας είναι να βοηθήσει στην ένταξη του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού στην ψηφιακή οικονομία και να στηρίξει την κοινωνία στην ψηφιακή της μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας σε συνεργασία με το ReGeneration προχωρά στην πρωτοβουλία DigiYouth, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων (re/upskilling), που χρησιμοποιεί τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία της Microsoft και την τεχνογνωσία του ReGeneration, με στόχο την κατάρτιση των νέων στις πλέον περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες και την τοποθέτησή τους στην αγορά εργασίας.

Η πρωτοβουλία DigiYouth περιλαμβάνει την διεξαγωγή 2 Ακαδημιών και πιο συγκεκριμένα, το ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology powered by Microsoft, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2020 και το ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft που είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επόμενους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τη δική τους θέση στην αγορά εργασίας.

Η Microsoft είναι η πιο διάσημη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου για περισσότερα από 40 χρόνια, κατέχοντας πάντα ηγετικές θέσεις (μεγαλύτερες εταιρείες) στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία. Είναι επίσης ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στον κλάδο της πληροφορικής, με software solutions και intelligent cloud services τόσο για επιχειρήσεις όσο και για προσωπική χρήση, με ένα τεράστιο φάσμα υπηρεσιών και τεχνολογιών, όπως το λειτουργικό σύστημα Windows, το .NET Framework, το Microsoft Office, το Visual Studio, το MSSQL Server, Microsoft Azure κ.λπ.

Πέρα από τη συνολική επιτυχία της, η Microsoft διαθέτει έναν εντυπωσιακό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των εμπορικών cloud υπηρεσιών της κατά 39% το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2020, με τις πωλήσεις του Azure να αυξάνονται κατά 62%. Πιο συγκεκριμένα, το Azure συγκέντρωσε ποσοστό 65%, στην έρευνα του Stackoverflow για την κατηγορία του Most Wanted Technology για το 2019.

To Microsoft Azure είναι η cloud πλατφόρμα της Microsoft που φιλοδοξεί να μεταμορφώσει το παραδοσιακό data center, προσφέροντας την δυνατότητα παροχής ευέλικτων υπηρεσιών καθώς και την εξυπηρέτηση χρηστών που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από οπουδήποτε, με οποιαδήποτε συσκευή με ένα συγκροτημένο και ασφαλή τρόπο. Το Microsoft Azure αποτελεί μία πλατφόρμα που μπορεί να μετατρέψει το cloud σε εργαλείο εξυπηρέτησης των εκάστοτε επιχειρησιακών αναγκών και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες υπηρεσίες: Virtual Machines, Web Hosting, Online Data Storing, Identity and Access Control, Express Route VPN and Cloud Managed Services.

 Η Επιστήμη των Δεδομένων (Data Science) είναι ο τομέας εκείνος ο οποίος ασχολείται με το να εξάγει χρήσιμες πληροφορίες και γνώση από απλά “raw” δεδομένα, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της Στατιστικής, του Data Engineering και των Analytics. Αυτή η γνώση μπορεί μετέπειτα να μετατραπεί σε data-driven αποφάσεις και στρατηγικές, οι οποίες θα δώσουν στις επιχειρήσεις το απαραίτητο εκείνο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα τις ξεχωρίσει σε σχέση με τον υπόλοιπο, σκληρό ανταγωνισμό. Πράγματι, το 90% των business analysts και των ειδικών του κλάδου, θεωρούν ότι η δύναμη των data και των analytics τα καθιστά ως το βασικότερο στοιχείο των Digital Transformation στρατηγικών των επιχειρήσεων. Μια μελέτη από την Forrester αναφέρει πως οι data-driven επιχειρήσεις αποδίδουν συστηματικά καλύτερα από τον ανταγωνισμό, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 30%, και υπολογίζεται πως θα κερδίσουν αθροιστικά περί τα 1.8 τρισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τις αντίστοιχες non-data-driven επιχειρήσεις, μέχρι το 2021.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/ Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής και εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή τη δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πτυχιούχοι

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για απόφοιτους τμημάτων STEM, Computer Science & Software Engineering, αλλά και νέους επαγγελματίες που, παρόλο που συνήθως έχουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και αυτοπεποίθηση για το εργασιακό περιβάλλον. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απόφοιτοι ελληνικής ή αλλοδαπής σχολής (ΑΕΙ / ΤΕΙ / Κολλέγιο), σε μία από τις ακόλουθες ακαδημαϊκές κατευθύνσεις:

 • Πληροφορική, Επιστήμη Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών
 • Data Science, Data Engineering, Ανάλυση Δεδομένων
 • Μηχανική Η/Υ
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
 • Ψηφιακά Συστήματα
 • Ανάπτυξη Εφαρμογών Διαδικτύου (Web Development)
Νέοι

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές.

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο σκοπός του ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence, powered by Microsoft, είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους data scientists, με ολοκληρωμένες γνώσεις και ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο στις τεχνολογίες Microsoft Azure, και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εργαλεία για να καταστούν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας για να διεκδικήσουν θέσεις στους τομείς:

 • Data Science
 • Data Analysis
 • Machine Learning
 • Artificial Intelligence
 • Data Visualization
 • Big Data
 • Data Engineering