Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς

Η κοινωνική προσφορά είναι ήδη από την “γέννηση” του ReGeneration, ένα σημαντικό κομμάτι του.

Πιστεύουμε ότι το να προσφέρει κανείς αφιλοκερδώς για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, είναι μία εμπειρία που αναπτύσσει την ενσυναίσθησή μας, αλλά και την κατανόησή μας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως Κοινωνία. Όλα τα παραπάνω είναι δεξιότητες που εσύ ως επαγγελματίας του αύριο χρειάζεσαι ως εφόδια.

Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς 2016

 

Το 2016, σε συνεργασία με 4 Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς προσανατολισμένο στο κοινωνικό πρόβλημα των προσφύγων, το οποίο υλοποιείται την περίοδο Μάρτιος – Σεπτέμβριος 2016. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό κοινωνικό θέμα, να κατανοήσουμε – όσο είναι δυνατόν – το εύρος του, να υποστηρίξουμε τους ΜΚΟ που εργάζονται με αγάπη και σεβασμό προς τον σκοπό αυτό και μέσω αυτών φυσικά, να υποστηρίξουμε τους πρόσφυγες στη χώρα μας.

Η κοινωνική μας προσφορά κυμαίνεται από συλλογή και διανομή φαγητού, ρουχισμού και παπουτσιών, ειδών πρώτης ανάγκης, είδη καθαριότητας, ενημέρωση και υποστήριξη για προληπτική ιατρική σε παιδιά πρόσφυγες, δημιουργική απασχόληση παιδιών προσφύγων. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, στο Λιμάνι του Πειραιά, στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στην Ειδομένη και τη Λέσβο.

Οι Οργανισμοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε το 2016 για την Κοινωνική Προσφορά του ReGeneration είναι:

1. Έμφασις

Η Emfasis Foundation είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, γέννημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ιδρύθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στις συνολικές ανάγκες ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων συνανθρώπων μας (άστεγων, άνεργων, κάτω από το όριο φτώχειας, με προβλήματα διαφόρων ειδών εξαρτήσεων, μετακινούμενων παιδιών στο δρόμο – street connected children κ.α.) που διαβιούν κυρίως σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας και οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Λειτουργεί σύμφωνα με την εφαρμογή των πρωτοπόρων και καινοτόμων αρχών του Social Street Work (Εργασία στο Δρόμο). Με τα κλιμάκια των εθελοντών της, Social Street Workers, προσεγγίζει, στηρίζει και ανακουφίζει συνανθρώπους μας που διαβιούν σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας, δίνοντας καθημερινά το παρόν στους δρόμους της Αθήνας & παρέχοντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη. Παράλληλα, κι ενώ χτίζει τις σχέσεις με τους ανθρώπους αυτούς, σχεδιάζεται ένα σταδιακό πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης των αναγκών τους σε εξατομικευμένο επίπεδο.

3. Το χαμόγελο του παιδιού

Η περιπέτεια υγείας του Ανδρέα Γιαννόπουλου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1995. Ο Ανδρέας, ένα ξεχωριστό 10χρονο παιδί, στη δύσκολη πορεία που ακολούθησε είχε σαν μέλημά του όλα τα παιδιά να έχουν όλα όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό! Κάτι που εξέφρασε στο ημερολόγιό του πριν φύγει από τη ζωή.

Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ένα όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού!

Αποστολή του οργανισμού πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, η υλοποίηση αποτελεσματικών και άμεσων δράσεων με στόχο την Προστασία, την Υγεία και την καλή Διαβίωση των παιδιών ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Αγάπη, Αξιοπρέπεια, Ανιδιοτέλεια, Ευελιξία, Ισότητα, Πρωτοπορία, Σεβασμός, Συμμετοχή, Συνέπεια, Συνεργασία αυτές είναι οι αξίες που χαρακτηρίζουν το έργο που επιτελείται από τους εκατοντάδες εθελοντές και εργαζομένους!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει μεγάλους ευεργέτες. Στυλοβάτες του είναι οι πολίτες και οι εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών.

Η κάθε προσφορά -οικονομική ή σε είδος- είναι ένας μικρός θησαυρός, που αξιοποιείται με απόλυτη υπευθυνότητα και σεβασμό γεγονός, που επικυρώνεται ετήσια από το σώμα ορκωτών ελεγκτών της Ernst & Young. Μάλιστα, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, μόλις το 10% των εσόδων δαπανάται για τη διοικητική λειτουργία του Οργανισμού. Για κάθε 1 ευρώ που προσφέρετε στον Οργανισμό, τα 90 λεπτά αξιοποιούνται απευθείας στις δράσεις του.

Σήμερα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας αναγνωριστεί για το έργο που επιτελεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συσπειρώνει υγιείς δυνάμεις, και επιτυγχάνει να δίνει άμεσα λύσεις στα εκατοντάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.  

Επίσης, διαχρονικά στηρίζει παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ανταποκρινόμενο στις τεράστιες ανάγκες, παράλληλα με την υποστήριξη των δεκάδων χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη λόγω της βαθιάς και πολυετούς οικονομικής κρίσης, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την υποστήριξη των χιλιάδων παιδιών προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, μόνα ή συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

Οι υλοποιούμενες δράσεις παρέχονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών και πάντα με γνώμονα την ουσιαστική κάλυψη των αναρίθμητων και πολύπλευρων αναγκών που καθημερινά προκύπτουν πανελλαδικά.

Πανελλαδικά οι δράσεις που υλοποιούνται και οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν την κάλυψη ιατρικών αναγκών κι ιατρικών εξετάσεων, διακομιδές νεογνών και παιδιών με ασθενοφόρα του οργανισμού ενταγμένα στο ΕΚΑΒ, στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης, δημιουργική απασχόληση.

Παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί επισκέψεις ανά την Ελλάδα στα σημεία που βρίσκονται παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες με στόχο: την ενημέρωση μέσω της διανομής του εξειδικευμένου φυλλαδίου σε 5 γλώσσες για τις Γραμμές 116000 και 116111, την καταγραφή συγκεκριμένων αναγκών και τον σχεδιασμό των επόμενων στοχευμένων δράσεών του.

Με όραμα το Χαμόγελο κάθε παιδιού ακολουθούμε την προτροπή του Ανδρέα:

Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!

2. Μετάδραση

Η ΜΕΤΑδραση είναι μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιείται από το 2010 εστιάζοντας σε δράσεις που δεν καλύπτονται από τις αρχές ή άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της διερμηνείας και της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων. Παρέχει ειδικά εκπαιδευμένους διερμηνείς σε 30 γλώσσες και διαλέκτους, ώστε να διασφαλίζεται η ζωτικής σημασίας επικοινωνία με τους πρόσφυγες, νομική στήριξη, πιστοποιεί θύματα βασανιστηρίων και αναλαμβάνει τη συνοδεία ασυνόδευτων ανηλίκων από τα κέντρα κράτησης σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Στις δράσεις της συγκαταλέγονται δύο καινοτόμες για την Ελλάδα πρωτοβουλίες: η Επιτροπεία και η τοποθέτηση παιδιών σε οικογένειες (foster families). Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Λέσβο προκειμένου να ελαχιστοποιείται η παραμονή ανηλίκων στα κέντρα κράτησης και προβλέπεται να δημιουργηθούν ανάλογες δομές στη Χίο και τη Σάμο.

Η ΜΕΤΑδραση είναι η μοναδική Οργάνωση που έχει σταθερή παρουσία εδώ και 5 χρόνια στα σύνορα και βρίσκεται σε όλα τα σημεία εισόδου και περάσματος των προσφύγων. Μόνιμα εγκατεστημένες ομάδες της λειτουργούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε 7 νησιά του Αιγαίου, στην Ορεστιάδα και στην Ειδομένη, ενώ μέσω αποστολών καλύπτονται οι ανάγκες όπου υπάρχουν αφίξεις προσφύγων (Σύμη, Λήμνο κ.α.).

Μέχρι σήμερα, η ΜΕΤΑδραση έχει πραγματοποιήσει 238.313 διερμηνείες αξιοποιώντας το μητρώο των 436 πιστοποιημένων διερμηνέων της, νομική στήριξη σε περισσότερα από 58.000 άτομα, πιστοποίηση 500 θυμάτων βασανιστηρίων, 3.337 συνοδείες ασυνόδευτων ανηλίκων σε ασφαλείς δομές φιλοξενίας, έχει υποστηρίξει μέσω του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων 402 παιδιά και έχει προσφέρει φιλοξενία σε οικογένειες σε 4 ασυνόδευτα παιδιά.

4. Caritas

Caritas στη λατινική γλώσσα σημαίνει αγάπη. Η ετυμολογική της προέλευση ανάγεται στην αρχαία ελληνική λέξη κάρα=κεφαλή, που αποτελούσε προσφιλή προσφώνηση των αρχαίων Ελλήνων εκφράζοντας αγάπη, τρυφερότητα, θαυμασμό, ή και τιμή προς ένα άτομο. Διατηρώντας τη ρίζα οι μετέπειτα ευρωπαϊκές γλώσσες δημιουργούσαν πλήθος λέξεων, πχ cher, Cherie, caro (αγαπημένος, caresse (χάδι), charité,  charity, carita, Caridad (φιλανθρωπία).

Η Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο, μέλος της Διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κάριτας» που δραστηριοποιείται σε πάνω από 200 χώρες, είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό, μεταξύ άλλων, την παροχή σε τραπεζαρία καθημερινού συσσιτίου, τη διανομή τροφίμων και ρούχων και την εν γένει κοινωνική συμπαράσταση κυρίως σε πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες χώρες αλλά και σε Έλληνες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών.

Με ολιγομελές προσωπικό και τη βοήθεια 70 τουλάχιστον εθελοντών, σερβίρουμε 5 ημέρες την εβδομάδα πάνω από 320 γεύματα καθημερινά σε ενήλικες και 70-80 σε παιδιά, μοιράζουμε ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης δύο φορές την εβδομάδα, έμπειροι εθελοντές απασχολούν τα παιδιά σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο γι’ αυτά, προσφέρουμε τη δυνατότητα προσωπικής υγιεινής έχοντας δημιουργήσει ντουζιέρες στο κτίριο και προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των προσφύγων και μεταναστών. Στην προσπάθεια να βοηθήσουμε στην καλύτερη ένταξη των μεταναστών – προσφύγων και στην κάλυψη των αναγκών τους, έχουμε δημιουργήσει τμήματα για τη διδασκαλία της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας. Η κοινωνική μας υπηρεσία στελεχωμένη με κοινωνική λειτουργό,  προσφέρει συμβουλευτική και υποστήριξη στα άτομα που χρειάζονται βοήθεια με στόχο την αρωγή προσφύγων και μεταναστών που ζουν στο περιθώριο. Μέσω  συνεντεύξεων αξιολογούνται  οι ανάγκες κάθε πρόσφυγα και  οικογένειας με σκοπό τη βελτίωση  της καθημερινότητάς τους.

Επίσης, στις αρχές του χρόνου δημιουργήθηκε το «Κέντρο Ημέρας» της Κάριτας Αθήνας,  όπου οικογένειες προσφύγων έχουν τη δυνατότητα να περάσουν κάποιες ώρες της ημέρα και να λάβουν βασικές παροχές. Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας βρίσκονται σε έναν ασφαλή χώρο, στον οποίο μπορούν να λάβουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, να ξεκουραστούν, να πιούν ένα ρόφημα και να φάνε ένα σνακ, να λάβουν είδη προσωπικής υγιεινής και παιδικά ρούχα αλλά και να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς 2015

 

Το 2015, σε συνεργασία με 6 Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς προσανατολισμένο στο κοινωνικό πρόβλημα της Αστεγίας, το οποίο υλοποιείται την περίοδο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2015. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό κοινωνικό θέμα, να κατανοήσουμε – όσο είναι δυνατόν – το εύρος του και να υποστηρίξουμε τους ΜΚΟ που εργάζονται με αγάπη και σεβασμό προς τον σκοπό αυτόν και μέσω αυτών φυσικά, να υποστηρίξουμε τους αστέγους στην πόλη μας.

Η κοινωνική μας προσφορά κυμαίνεται από συλλογή και παράδοση φαγητού, ειδών πρώτης ανάγκης, είδη καθαριότητας, μέχρι υποστήριξη στον δρόμο (social street work), εν ώρα εργασίας τους (ως πωλητές της Σχεδίας) ή στις Κατοικίες, όπου φιλοξενούνται.

Οι Οργανισμοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε το 2015 για την Εθελοντική Δράση του ReGeneration είναι:

1. Ανθρώπινοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι “Ανθρώπινοι – Άνθρωποι”  είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που συστάθηκε τον Ιούνιο του 2012. Βασικός στόχος είναι η ανεύρεση πολυκατοικιών και διαμερισμάτων κατάλληλων για τη στέγαση άστεγων και απόρων οικογενειών, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές. Αφού τους εξασφαλίσει στέγη, ο ΜΚΟ τους παρέχει σε εβδομαδιαία βάση τα απαραίτητα είδη διατροφής, φροντίζει για την ιατρική και ψυχολογική τους υποστήριξη, να βρουν εργασία και τέλος, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, προκειμένου να επανενταχθούν στην Κοινωνία μας.

3. Έμφασις

Η Emfasis Foundation είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, γέννημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ιδρύθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στις συνολικές ανάγκες ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων συνανθρώπων μας (άστεγων, άνεργων, κάτω από το όριο φτώχειας, με προβλήματα διαφόρων ειδών εξαρτήσεων, μετακινούμενων παιδιών στο δρόμο – street connected children κ.α.) που διαβιούν κυρίως σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας και οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Λειτουργεί σύμφωνα με την εφαρμογή των πρωτοπόρων και καινοτόμων αρχών του Social Street Work (Εργασία στο Δρόμο). Με τα κλιμάκια των εθελοντών της, Social Street Workers, προσεγγίζει, στηρίζει και ανακουφίζει συνανθρώπους μας που διαβιούν σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας, δίνοντας καθημερινά το παρόν στους δρόμους της Αθήνας & παρέχοντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη. Παράλληλα, κι ενώ χτίζει τις σχέσεις με τους ανθρώπους αυτούς, σχεδιάζεται ένα σταδιακό πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης των αναγκών τους σε εξατομικευμένο επίπεδο.

5. O Πλησίον

Η βασική δράση του ΜΚΟ είναι στο κέντρο της Αθήνας σε εκείνους που έχουν ανάγκη την περίοδο αυτή. Ο Πλησίον προσφέρει φαγητό, ρουχισμό,  και τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία, όταν αυτή είναι εφικτή και σε ξενοδοχεία ή λέσχες φιλίας τις παγωμένες βραδιές του χειμώνα. Σε περιπτώσεις που χρειάστηκε η συνδρομή τους, εθελοντές γιατροί έχουν έρθει σε βοήθεια. Η δράση  αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς να ενδιαφέρει το χρώμα, η εθνικότητα, το θρήσκευμα. Παράλληλα Ο Πλησίον ενισχύει και άλλες ανάγκες όπως ορφανών ή προσφέρει από το περίσσευμά του ρούχα ή τρόφιμα σε άλλους φορείς όπως  Γιατροί του Κόσμου, Σωφρονιστικά καταστήματα κλπ.

2. ΔΕΣΜΟΣ

Ο Δεσμός είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από την αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 452 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας  συνολικά πάνω από 300.000 επωφελούμενους χάρη στην προσφορά  περισσότερων από 202 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών! Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει διαχειριστεί ο Δεσμός υπερβαίνει το €1.770.000.

4. Μπορούμε

Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι η ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει βασικό στόχο την μείωση της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα μέσω ενημερωτικών δράσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δικτυώσεων περισσευούμενου φαγητού.
Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ λειτουργεί καθημερινά ως κόμβος επικοινωνίας μεταξύ όλων αυτών που έχουν και επιθυμούν να προσφέρουν περισσευούμενο φαγητό και τρόφιμα (ιδιώτες, εταιρείες, αρτοποιεία, σουπερμάρκετ, κλπ) και των κοινωφελών φορέων που στηρίζουν ανθρώπους σε ανάγκη.
Από την αρχή της λειτουργίας του το 2011 έχουν προσφερθεί, μέσα από το δίκτυο τους, πάνω από 3.500.000 μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα και πλέον δικτυώνονται κάθε μέρα πάνω από 6.500 μερίδες.

6. Σχεδία

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.
Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

A lot of people mostly young who are facing varied health problem, such persons can purchase drugs from the Web without any problem. What aspects patients look for when they are going to order some drugs? So it’s no wonder that online pharmacies is becoming more pop over the past 10 years. Some remedies are used to treat infections caused by tonsillitis. A lot of medicaments are used to treat inability to keep an erection. If you’re concerned about sexual disorder, you have to talk to your physician about is there a generic for cialis. What consumers talk about is there a generic cialis? Usually people who drink excessively like amphetamines find it difficult to maintain an erection and turn to erectile dysfunction drugs. So it’s momentous to know about the problem. Anyone suffer from erectile malfunction need professional help. Some treatments will include couples therapy. Diabetes, stress, doldrums, and certain medicaments can reduce your libido. Realizing what underlying stressors may exist is the most great step in treatment. Causes of erectile dysfunction include psychological matters, such as stress. Chronic illness, some medications, and scar tissue in the penis can also cause sexual malfunction. Preparatory to buying Cialis or any other medicine, tell your soundness care professional your medical anecdote. The health care producer may refer you to other specialists, including a urologist and other counselors. Keeping this info in mind, do some research to see if a company offering discount prescriptions could be the right fit for you to help you save money on valuable medicine.