ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Το ReGeneration Academy 4Women in Tech | Project Management powered by Microsoft είναι η πρώτη Ακαδημία για νέες γυναίκες που συνδέει την hands-on εκπαίδευση σε tech-related project management με θέσεις εργασίας σε περιζήτητους κλάδους τεχνολογίας!

Αποτελεί την 3η Ακαδημία του ReGeneration σε συνεργασία με τη Microsoft, στο πλαίσιο του DiGiYouth Initiative και έχει στόχο να ενδυναμώσει την νέα γενιά γυναικών επαγγελματιών της τεχνολογίας και να τις εφοδιάσει με τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας σε ένα κλάδο που μέχρι σήμερα υπο-εκπροσωπείται από το γυναικείο φύλο.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής (hands-on) εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σε Project Management και Agile Methodologies. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Microsoft, με training partner την Code.Hub και έχει διάρκεια 120 διδακτικές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει προκαταρκτική εκπαίδευση με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft (self-paced, 30 ώρες), στη συνέχεια 60 διδακτικές ώρες με εκπαιδευτές εντός ψηφιακής τάξης και τέλος post-training εξειδίκευση (self-paced, 30 ώρες), με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft.

Οι συμμετέχουσες θα διδαχθούν πως να σχεδιάζουν, να παρακολουθούν και να καθοδηγούν projects που βασίζονται στην φιλοσοφία που ενέχει η μεθοδολογία Agile. Με την χρήση των εργαλείων της Microsoft (όπως το Azure Board), οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία πάνω σε Project και Product Μanagement και θα μελετήσουν real-life case studies. Η εκπαίδευση στοχεύει στην δημιουργία επαγγελματιών, οι οποίες ανταποκρίνονται στην ρευστότητα των αναγκών αντίστοιχων projects (Agile Projects) και κατανοούν τις βασικές Agile μεθοδολογίες, Scrum και Kanban.

Η εκπαίδευση αυτή στηρίζεται στην Τεχνολογία, στις έννοιες και την ανάγκη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των εταιρειών (Digital Transformation), στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον την εποχή της Ψηφιακής Οικονομίας (Digital Economy), ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχουσες εξοικειώνονται με τις πιο σύγχρονες λύσεις και εργαλεία διοίκησης.


Η εκπαίδευση ξεκινάει στις 22 Μαρτίου.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για απόφοιτες Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Πληροφορικής / Μηχανικών Yπολογιστών / Προγραμματισμού, Σχολών Μαθηματικών & Στατιστικής, Οικονομικών Σχολών και Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και νέες επαγγελματίες που, παρόλο που συνήθως έχουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία πάνω στο νέο Agile εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Ιδανικές υποψήφιες για την παρακολούθηση του προγράμματος θα είναι οι λάτρεις των νέων τεχνολογιών που αξιοποιούν οι σύγχρονες, καινοτόμες επιχειρήσεις, και επιθυμούν να εξερευνήσουν και να μάθουν τις αμέτρητες δυνατότητες των τεχνολογιών αυτών.Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες να αποκτήσουν μια μοναδική πρακτική εμπειρία χρησιμοποιώντας προηγμένες υπηρεσίες, τεχνολογίες και πλατφόρμες 
αποκτώντας απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν hands-on γνώση στους ανωτέρω τομείς.


To Project Management έχει μεγάλο εύρος σε επαγγελματικές ευκαιρίες και εργασιακή αποκατάσταση, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης στην αγορά εργασίας για επαγγελματίες με προσόντα που συνδυάζουν γνώσεις ICT και Management με πρακτική εφαρμογή στο σύγχρονο, κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

POWERED BY MICROSOFT

Στην περίοδο που διανύουμε, μία από τις μεγάλες προκλήσεις της τεχνολογίας είναι να βοηθήσει στην ένταξη του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού στην ψηφιακή οικονομία και να στηρίξει την κοινωνία στην ψηφιακή της μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας σε συνεργασία με το ReGeneration προχωρά στην πρωτοβουλία DigiYouth, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων (re/upskilling), που χρησιμοποιεί τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία της Microsoft και την τεχνογνωσία του ReGeneration, με στόχο την κατάρτιση των νέων στις πλέον περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες και την τοποθέτησή τους στην αγορά εργασίας.

Το DigiYouth εγκαινιάστηκε το 2020 με τις πρώτες 2 ακαδημίες. Το ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology powered by Microsoft, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2020 και το ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2021.

Το 2021 οι δύο οργανισμοί προχώρησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους, παρουσιάζοντας το DigiYouth 2.0 το οποίο περιλαμβάνει την διεξαγωγή 3 ακόμα Ακαδημιών μέσα στο 2021 και πιο συγκεκριμένα, το ReGeneration Academy 4Women in Tech | Project Management powered by Microsoft, το ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology ΙΙ powered by Microsoft και το ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence ΙΙ powered by Microsoft.Η Microsoft είναι η πιο διάσημη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου για περισσότερα από 40 χρόνια, κατέχοντας πάντα ηγετικές θέσεις (μεγαλύτερες εταιρείες) στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία. Είναι επίσης ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στον κλάδο της πληροφορικής, με software solutions και intelligent cloud services τόσο για επιχειρήσεις όσο και για προσωπική χρήση, με ένα τεράστιο φάσμα υπηρεσιών και τεχνολογιών, όπως το λειτουργικό σύστημα Windows, το .NET Framework, το Microsoft Office, το Visual Studio, το MSSQL Server, Microsoft Azure κ.λπ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/ Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής και εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή τη δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πτυχιούχοι

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για απόφοιτες Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Πληροφορικής / Μηχανικών υπολογιστών / Προγραμματισμού, Σχολών Μαθηματικών & Στατιστικής, Οικονομικών Σχολών και Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και νέες επαγγελματίες που, παρόλο που συνήθως έχουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και αυτοπεποίθηση για το εργασιακό περιβάλλον. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απόφοιτοι ελληνικής ή αλλοδαπής σχολής (ΑΕΙ / ΤΕΙ / Κολλέγιο/IEK), σε μία από τις ακόλουθες ακαδημαϊκές κατευθύνσεις:


 • Πληροφορική, Επιστήμη Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών
 • Μηχανική Η/Υ
 • Προγραμματισμού
 • Μαθηματικών
 • Στατιστικής
 • Μηχανικών
 • Οικονομικών
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων
Νέες

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές.

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικές και εξειδικευμένες επαγγελματίες σε Project Management και Leadership με γνώσεις και εξειδίκευση σε Agile μεθοδολογίες, προσφέροντας τους ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τις εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις διοίκησης σε τομείς όπως οι ακόλουθοι:


 • Πληροφορική & Τεχνολογία
 • Τηλεπικοινωνίες
 • Κατασκευές
 • Consulting Firms
 • Τεχνολογικές Startups