ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών, διάρκειας 120 ωρών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι υποψήφιοι θα εκπαιδευτούν στην υλοποίηση αποδοτικών (high-performing), επεκτάσιμων (scalable), αξιόπιστων και secure web εφαρμογών ώστε να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες της αγοράς και να καλύψουν θέσεις όπως Software Engineers, Java Developers και Back End programmers. Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Η Code.Hub είναι ο ιδανικός συνεργάτης για κάθε πολυεθνική εταιρεία, start-up ή εργαζόμενο/απασχολούμενο στον χώρο της πληροφορικής, καθώς κάθε δράση εμπλουτίζεται με επιστημονική προσέγγιση και έχει ως κύριο τρόπο υλοποίησης την προσομοίωση του κλάδου και του εργασιακού περιβάλλοντος. Κάθε προγραμματιστής και επαγγελματίας του χώρου της πληροφορικής, έχει την δυνατότητα να μάθει από senior developers της αγοράς και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σε κώδικα και πραγματικά projects.

Απώτερος στόχος και όραμα είναι κάθε μέλος της Code.Hub, να έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί μέσω των δράσεων και υπηρεσιών της - Code.Career, Code.Learn, Code.Event - και να αποτελεί ένα ισχυρό κομμάτι του Code.Community.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών του δράσεων, μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας της με το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας.

Συνδυάζει αποτελεσματικά την έρευνα και την επιχειρηματικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς στην εποχή της καινοτομίας και των startups. Διαθέτει πάνω από 45 έτη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, των νέων τεχνολογιών και της επικοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College, την 6η Ακαδημαϊκή Σχολή (Faculty) του βρετανικού πανεπιστημίου και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Το Πανεπιστήμιο του Sheffield είναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και καλύτερα κρατικά Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Στις παγκόσμιες κατατάξεις βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (22o στην Ευρώπη, 75 ο στον κόσμο – QS Rankings 2019), ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγονται 6 νομπελίστες.

Το Διεθνές Τμήμα (International Faculty) CITY College ιδρύθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δεν είναι απλά ένα συνεργαζόμενο κολέγιο με ξένο πανεπιστήμιο, αλλά ένα πλήρες και αναπόσπαστο κομμάτι του University of Sheffield που λειτουργεί εκτός Βρετανίας με τους ίδιους όρους και κανονισμούς, υπόκειται στους ίδιους ελέγχους αξιολόγησης και προσφέρει τα ίδια προνόμια και τις ίδιες παροχές σπουδών στους φοιτητές του.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν το ReGeneration Academy of Java4Web powered by Code.Hub το ιδανικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, κατάρτισης και upskilling. Η ανάλυση βασίζεται στις δεξιότητες IT/ programming που θα αποκτηθούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, αλλά και στην καλύτερη δυνατή εργασιακή τοποθέτησή των συμμετεχόντων για τα επόμενα βήματα της καριέρας τους.

Όπως υποδεικνύει το Medium (Best 10 Programming Languages to learn in 2018), η Java είναι μία από τις 10 γλώσσες προγραμματισμού που πρέπει να μάθεις μέσα στο 2018. Πιο συγκεκριμένα, το 90% των εταιριών που ανήκουν στο Fortune 500, χρησιμοποιούν τεχνολογίες Java για τις backend και τις desktop εφαρμογές τους. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του StackOverFlow για το 2018 (Developers Survey 2018) η Java ανήκει στις 10 πιο περιζήτητες τεχνολογίες στην αγορά, παγκοσμίως. Επίσης, στην ίδια έρευνα φαίνεται ότι η Java είναι η 5η κατά σειρά πιο συνηθισμένη γλώσσα προγραμματισμού όπως δηλώνουν οι ίδιοι προγραμματιστές ανά τον κόσμο.

Σε μία ακόμα έρευνα που ολοκληρώθηκε το 2018 απο την Jet Brains, (The State of Developer Ecosystem in 2018) φαίνεται ότι το 42% των Developers που δουλεύουν με Java τεχνολογίες, επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν Spring MVC framework και Spring Boot για την ανάπτυξη των web εφαρμογών τους.

Οι τεχνολογίες του Java οικοσυστήματος, χρησιμοποιούνται κυρίως για τη δημιουργία server side εφαρμογών και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και σε gaming εφαρμογές. Είναι επίσης η γλώσσα προγραμματισμού για τις περισσότερες Android εφαρμογές. Η Java είναι «ζωντανή» πάνω από 20 χρόνια, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται από εκατομμύρια προγραμματιστές αλλά και εταιρίες ανά τον κόσμο, ενώ είναι σε θέση να «τρέχει» σε οποιοδήποτε hardware και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ

Περνώντας με επιτυχία καθένα από τα 4 πρώτα στάδια αξιολόγησης μπορείς να είσαι κι εσύ ένας από τους φιναλίστ που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους τομείς του Software Engineering και Web Applications Development με Java τεχνολογίες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Νέοι

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Πτυχιούχοι

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:

  • Σχολές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
  • Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
  • Σχολές Μηχανικών Η/Υ
  • Σχολές Ψηφιακών Συστημάτων
  • Web Developers (ΙΕΚ)
Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

Καταβολή ποσού εγγύησης συνεπούς παρακολούθησης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος

Βασική προϋπόθεση, εφόσον ολοκληρώσεις επιτυχώς όλα τα στάδια αξιολόγησης και για να εξασφαλίσεις τη θέση σου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ReGeneration Academy of Java4Web powered by Code.Hub, είναι η καταβολή του ποσού των 300 ευρώ, το οποίο θα λειτουργεί ως εγγύηση και θα σου επιστραφεί με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος [παρακολούθηση τριημέρου (24 ώρες) εκπαίδευσης σε Soft &Business Skills, 120 ωρών* hands-on εκπαίδευσης και ολοκλήρωση και παράδοση τελικού project].

*με δυνατότητα δικαιολογημένων απουσιών σε 12 διδακτικές ώρες

Έχεις περισσότερες ερωτήσεις; Μπες εδώ.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στόχος του ReGeneration Academy of Java4Web powered by Code.Hub είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα του προγραμματισμού, με Java τεχνολογίες, έχοντας ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις στους τομείς του Software Engineering, Programming, Applications Development, Consulting.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με βάση τη hands-on εμπειρία που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας βάσεις δεδομένων, Object oriented προγραμματισμό, το οικοσύστημα της Java, το Spring Framework και Agile μεθοδολογίες. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές testing αλλά και στην υλοποίηση Large Scale εταιρικών εφαρμογών με βάση design και development patterns και best practices, αναλύοντας και προσεγγίζοντας πιο advanced θεματολογίες προγραμματισμού.