TI EINAI;

To ReGeneration Academy on Data Science powered by Papastratos αποτελεί τη νέα μεγάλη συνεργασία του ReGeneration με την Παπαστράτος και είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να μεταφέρει εξειδικευμένες, πρακτικές γνώσεις σε νέους πτυχιούχους, σε έναν τομέα αιχμής, με μεγάλη απήχηση και ανάπτυξη στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 100 διδακτικών ωρών σε διάστημα 6 εβδομάδων (15 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου 2021) και πραγματοποιείται διαδικτυακά σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης. Νέοι και νέες πτυχιούχοι από τομείς Πληροφορικής, Μηχανικών υπολογιστών, Προγραμματισμού, Μαθηματικών, Στατιστικής, Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μεταπτυχιακών προγραμμάτων σχετικών με την επιστήμη των δεδομένων, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά εντατικών διαλέξεων και εργαστηρίων θεωρητικής και πρακτικής (hands-on) εκπαίδευσης στον τομέα της επιστήμης των δεδομένων (Data Science).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Παπαστράτος, με training partner την Code.Hub, και την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College συνδυάζει βασικές και πιο προχωρημένες αρχές Data Science με τις απαραίτητες γνώσεις Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence) εντός του πλαισίου της εργασιακής πραγματικότητας και των συνθηκών που λειτουργούν τα αντίστοιχα τμήματα (departments) τεχνολογίας στο επαγγελματικό περιβάλλον .

Με τη χρήση εργαλείων, τεχνικών και τεχνολογιών αιχμής (state-of-the-art) στους τομείς της επιστήμης των δεδομένων με ιδιαίτερη έμφαση στη μηχανική μάθηση (Machine Learning) και την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πρακτικά και θεωρητικά και θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις με σκοπό να μπορούν να ανταποκριθούν στην ανάγκη του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου για data scientists και εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν εφαρμοσμένη γνώση στους τομείς των δεδομένων (Data-Related Industry Fields).

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Σε μία σειρά από μελέτες από κορυφαίους ερευνητικούς και άλλους φορείς, όπως της McKinsey Global Institute, τονίζεται η σημαντικότητα της “μετάφρασης” των δεδομένων και των analytics στην διαμόρφωση data-driven αποφάσεων, καθώς οι εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιο σημαντικό asset τους είναι τα δεδομένα και επιθυμούν οι στρατηγικές και επιχειρηματικές αποφάσεις να βασίζονται στην εφαρμογή και αξιοποίηση των τεχνικών και μεθόδων της επιστήμης των δεδομένων.

Με βάση τα ανωτέρω, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε up-to-date τεχνικές και νέα εργαλεία σχετικά με τη συλλογή και την αποθήκευση δεδομένων (databases, data warehouses), τον μετασχηματισμό και τη αξιοποίηση τους (python, SQL), την οπτικοποίηση και την εξαγωγή analytics (Power BI) καθώς και προηγμένες θεματικές, αλγορίθμους και εφαρμογές της επιστήμης των δεδομένων (supervised & unsupervised algorithms, time series, forecasting, Α/Β Testing κ.α.), αποκτώντας τις δεξιότητες που απαιτούνται για την κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου για data scientists.

Πιο συγκεκριμένα, το επάγγελμα του data scientist κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως, όπως αναφέρεται στο Forbes (σύμφωνα με μελέτη της Glassdoor) ενώ, όπως αναδεικνύουν σχετικές έρευνες, ο βαθμός χρήσης και η σημασία της επιχειρηματικής ευφυΐας στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται συνεχώς. Επιπρόσθετα, μία σειρά από έρευνες και μελέτες, όπως η ανάλυση του GitHub, θεωρούν την Python κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού, με ισχυρή "ζήτηση" τώρα και στο μέλλον.

Με βάση τα ανωτέρω, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη λογική «project based industry simulation» και παρέχει το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και την πρακτική (hands-on) εμπειρία που απαιτείται να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες αναλύοντας και προσεγγίζοντας advanced θεματολογίες, industry patterns και best practices. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, μεταξύ άλλων, στους τομείς του Data Science, Business Intelligence, Data Integration/ ETL Development, Data Analysis, Data Engineering, Data Visualization, Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, Big Data, αλλά και ευρύτερα σε αντίστοιχες θέσεις Consulting.

POWERED BY PAPASTRATOS

Φέτος η Παπαστράτος γιορτάζει 90 χρόνια ζωής…. 90 χρόνια μιας επιτυχημένης διαδρομής και κυρίως ενεργητικής παρουσίας στη χώρα.

Συνεπής στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και με διαχρονικά σταθερή τη διάθεσή της να επενδύει στον πιο σημαντικό πόρο των εταιρειών -τους ανθρώπους -, η Παπαστράτος συμπράττει με το ReGeneration και με εκπαιδευτικό συνεργάτη την Code.Hub για την υλοποίηση του ReGeneration Academy on Data Science - Powered by Papastratos. Το πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην ανάπτυξη τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και στην απόκτηση πρακτικής εμπειρίας γύρω από τον τομέα του data science ο οποίος αναδεικνύεται συνεχώς και αποκτάει τεράστια ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Με τη συνεργασία αυτή λοιπόν, η Παπαστράτος προσκαλεί τους ταλαντούχους νέους – νέες που επενδύουν συνεχώς στην ανάπτυξή τους και που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο της Επιστήμης των Δεδομένων να γίνουν μέλη αυτού του προγράμματος που θα τους οδηγήσει σε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Παπαστράτος, μπορείτε να βρείτε εδώ.

TRAINING PARTNER

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/ Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της συνεργασίας της με το Athens Tech College, του πρώτου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας, που εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πτυχιούχοι

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:

  • Πληροφορικής, Μηχανικών υπολογιστών, Προγραμματισμού
  • Μαθηματικών, Στατιστικής
  • Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών
  • Μεταπτυχιακών προγραμμάτων σχετικών με την επιστήμη των δεδομένων
Νέοι και Νέες

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

TI NA ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στόχος του ReGeneration Academy on Data Science Powered by Papastratos είναι να προετοιμάσει εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα των δεδομένων, με ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο. Data Stores, Data Warehouses, SQL, Python, Business Intelligence, Data Visualization, Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, και ευρύτερα Data Technologies & Systems, με ταυτόχρονη χρήση και εξοικείωση σε σύγχρονα Advanced Analytics εργαλεία, είναι μόνο μερικές από τις θεματικές που θα καλυφθούν στο ReGeneration Academy on Data Science Powered by Papastratos, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τα εφόδια εκείνα που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις σε τομείς σχετικούς με τα δεδομένα.