Εσείς γνωρίζετε τι συμβαίνει
με τα ανάπηρα άτομα στην αγορά εργασίας;
Ξέρατε ότι…
- Πρόκειται για μια αγορά 1.3 δις ανθρώπων παγκοσμίως; (Τουλάχιστον 3 δις αν συνυπολογιστεί κι ο άμεσος περίγυρός τους!)
- Η αγοραστική δύναμη όλων αυτών μαζί υπολογίζεται στα 8 τρις(!), ενώ τα ΑμεΑ διαθέτουν πολύ ισχυρότερο κίνητρο να ξοδέψουν; Με την προϋπόθεση της σωστής εξυπηρέτησής τους…
- Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 1 στα 6 άτομα αντιμετωπίζει κάποιου είδους αναπηρία;
- Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων σε όλες τις σχετικές έρευνες απαντούν ότι στηρίζουν περισσότερο εταιρείες που προσλαμβάνουν άτομα με αναπηρία;
- Στη Μ. Βρετανία, 3/4 των ανάπηρων πελατών και των συγγενών τους έχουν φύγει από επιχείρηση που δε λαμβάνει μέτρα προσβασιμότητας στον χώρο της;
- Οι επιχειρήσεις εκεί έχασαν σχεδόν 12 δις λίρες —εκτός από τη φήμη τους σε μια τεράστια μερίδα κόσμου!— λόγω ελλιπούς προσβασιμότητας στα e-shop τους, σε ένα έτος;
- Οι εταιρείες που συμπεριλαμβάνουν ΑμεΑ είναι πιο δημιουργικές, με 6 φορές περισσότερες πιθανότητες για καινοτομία και εφαρμογή επιτυχημένων αλλαγών;
- Τουλάχιστον 67% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη έρευνα δηλώνει ότι νιώθει άβολα να προσεγγίζει ανάπηρα άτομα;
Για όλους αυτούς τους λόγους κι ακόμα περισσότερους, υπάρχει η συνεχώς πιο επιτακτική ανάγκη για συμπερίληψη και προσβασιμότητα!
Πώς μπορεί η εταιρεία μου να γίνει
πιο προσβάσιμη και συμπεριληπτική;
Το ReGeneration με σύμβουλο προσβασιμότητας την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» συνεχίζει την προσπάθεια να δίνει σε νέους και νέες πτυχιούχους, με ή χωρίς αναπηρίες, ισότιμες ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.
Από το 2019, ο Γενικός Κύκλος αποτελεί ένα πλήρως συμπεριληπτικό πρόγραμμα, προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία, με στόχο την ενίσχυση της ισότητας και της προσβασιμότητας στην αγορά εργασίας.
Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», παρέχει εταιρικά προγράμματα για την αναπηρία προσαρμοσμένα στους ενδιαφερόμενους οργανισμούς.
Με απλά λόγια, διαθέτει τεχνογνωσία και προσωπική εμπειρία με την αναπηρία, ώστε να καθοδηγήσε μια επιχείρηση στο πώς να γίνει πιο προσβάσιμη και φιλική για κάθε άτομο.
Τα προγράμματα αυτά, που καλύπτουν κάθε πτυχή σχετική με τα ΑμεΑ αλλά και τα εμποδιζόμενα άτομα, πληρούν κάθε επαγγελματική ανάγκη και μπορούν να εκσυγχρονίσουν μια επιχείρηση σύμφωνα και με τις διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές του Diversity & Inclusion.
Πάρτε μια γεύση!
- Συμβουλευτική Προσβασιμότητας
Ο/Η σύμβουλος προσβασιμότητας αναλαμβάνει να διαχειριστεί τα θέματα που αφορούν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες σε μια επιχείρηση, παρέχοντας τις απαραίτητες εκπαιδεύσεις και επικοινωνίες. Σε συνεργασία με Focus Group ανάπηρων ατόμων, δημιουργεί, επίσης, ένα προφίλ προσβασιμότητας για τη συνεργαζόμενη εταιρεία υποδεικνύοντας επιδεχόμενες βελτιώσεις, ενώ παρέχει υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας σε θέματα συμπερίληψης.
- Εκπαίδευση στην Εξυπηρέτηση Πελατών & Επισκεπτών με Αναπηρία
Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε για να «σπάσει τον πάγο» μεταξύ εργαζομένων και εξυπηρετούμενων ΑμεΑ, καθιστώντας ποιοτικότερη την εξυπηρέτηση των δεύτερων και πιο άνετη την όλη διαδικασία και για τα δύο μέρη. Μέσα από θεωρητική κατάρτιση αλλά κυρίως βιωματικές ασκήσεις και δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία, τα εργαζόμενα άτομα θα μπορέσουν να δουν την αναπηρία… με άλλα μάτια.
- Ψηφιακό μενού και κατάλογοι σε γραφή Braille
Για τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης, ο κόσμος βλεπόντων στον οποίο ζούμε σπάνια είναι φιλικός. Εκτός αν οι άνθρωποι που παρέχουν υπηρεσίες (πχ. εστίασης) προνοήσουν εντάσσοντας στην εξυπηρέτησή τους τα απαραίτητα εργαλεία! Με το πλήρως προσβάσιμο, ψηφιακό PopMenu4All, μπορούμε όλες και όλοι να δούμε στο κινητό μας τον κατάλογο μιας επιχείρησης εστίασης, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε οπτική βλάβη. Και για τους λάτρεις των πιο «αναλογικών» μέσων, ένας κατάλογος σε Braille προσφέρει ισότιμη πρόσβαση και αυτόνομη εξυπηρέτηση στα τυφλά άτομα.
- «Πρόσληψη Χωρίς Περιορισμούς»
Ως γνωστόν, οι εταιρείες είναι οι άνθρωποί τους, κι όσο πιο diverse το φάσμα των εργαζομένων τόσο μεγαλύτερο και πιο ποικιλόμορφο το κοινό στο οποίο απευθύνονται! Γι’ αυτό πραγματοποιούμε σεμινάριο συμπεριληπτικής πρόσληψης, ειδικά για τα τμήματα HR των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.
- Αξιολόγηση προσβασιμότητας ψηφιακού και δομημένου χώρου
Προσβασιμότητα είναι η δυνατότητα πρόσβασης ενός ατόμου, ασχέτως σωματικής ή άλλης βλάβης, τόσο στον φυσικό χώρο μιας επιχείρησης όσο και στις ψηφιακές τις υπηρεσίες(ιστοσελίδες/e-shop, επικοινωνίες μέσω social media κλπ.) Η αξιολόγηση των 2 αυτών ειδών προσβασιμότητας πραγματοποιείται από focus group ανάπηρων ατόμων, που στη συνέχεια υποδεικνύουν τα σημεία βελτίωσης και τις καλές πρακτικές συμπερίληψης. Είτε πρόκειται για κάποιο φυσικό κατάστημα είτε για ψηφιακό, μία αναλυτική εκτίμηση της προσβασιμότητας θα βοηθήσει την επιχείρηση να ανοιχτεί στο μέγιστο δυνατό κοινό της.
Συμπεριληπτική Επιχείρηση = Καλύτερη Επιχείρηση
Κι αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε απ’ όλα αυτά, θα συνοψιζόταν στο παρακάτω:
Ένας Κόσμος για όλους/όλες/όλα
Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να γίνουμε μαζί κρίκοι σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα!
???? Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια εδώ.
???? Δείτε «Με Άλλα Μάτια» τα social media: